Teelt

SDC13813

De teelt van paddenstoelen gebeurd op een voedingsbodem die bestaat uit een laag compost van hoge kwaliteit met een laagje veen daarover.

De compost wordt selectief gemaakt voor de paddenstoel. Het mengsel bestaat voornamelijk uit een mengsel van stro, paardenmest en gips en komt van een plaatselijke compost leverancier.

Na het enten met de juiste schimmel (mycelium) wordt de compost onder de juiste condities klaargemaakt, dit proces duurt ongeveer 16 dagen om hem dan "doorgroeid" te vullen bij ons in de teeltbedden.

Dan start de cyclus van 6 weken, in de eerste fase wordt in een relatief warm en vochtig klimaat doormiddel van de juiste watergift en optimale temperatuur de basis gelegd voor de hoogwaardige kwaliteit van onze paddenstoel.

Dit duurt 5 dagen, daarna volgt een herstelfase van 2 dagen waarna de temperatuur in stappen van 21 naar 17 graden in 4 dagen wordt verlaagd met een daarbij passend co2 en relatief vocht gehalte.

In die laatste 4 dagen verschijnen langzaam de "knoppen" die uitgroeien tot een paddenstoel.

Dan volgen er 2 a 3 oogsten. Deze oogstdagen duren gemiddeld 4 dagen. De gehele oogstperioden duurt 21 dagen.

Aan het eind van de teelt wordt de compost opgewarmd naar 70 graden om alle concurrentie schimmels te doden zodat er schoon aan een nieuwe cyclus kan worden begonnen.